Sweet Potato
Daisypath Anniversary tickers
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Thursday, January 10, 2013 | 1:56 AM | 2 Atasinchi

hai assalamualaikum 

selamat petang 

:)
lagi 30 minit ciqa nk balik kerja.
but
amek msa jup update blog ni

"APABILA GIRL MEMPUNYAI 9 NAFSU, 1 AKAL"

semua tau kan, semua GIRL di kurniakan ALLAH SWT 9 NAFSU, 1 AKAL and BOY ada 1 NAFSU, 9 AKAL.  lau difikir-fikir kan balik 9+1 = 10 kan? fair la tu GIRL and BOY same. but GIRL ada 9 nafsu yang mengawal diri dye. kadang kadang dye ta sadar yang 9 nafsu tu la kawal diri dye. example, bile dye npak perkembangan terbaru dunia fashion dye pon nk mencube walaupon sesuatu tu ta sesuai ngn dye.  but dye nk try gak.  dari situ, GIRL mengunakan 1 akal dye and 9 nafsu. sebab tu org susah nk fahan GIRL ni. tak semua lelaki boleh paham GIRL. mereka membuat sesuatu mengikut kehendak nafsu, bukan kehendak akal. mereka suka membebel. bila some GIRL membebel kat BF/ HUSBAND dye, mereka membebel ikot suka dan dia jep. mereka ta pikir sebelom berkata. mereka ikut nafsu mulut, tpi mereka ta ikut akal. but, lepas mereka habis ikut nasfu mulut, mereka mula menggunakan akal. dari situ la akal mula digunakan selepas nafsu. betol ke apa mereka buat?  mereka mula terfikir menggunakan akal.  BOY jgn persoalkan, kenapa GIRL bila bercakap mereka tak fikir dulu. itu kelemahan mereka. :) same as shopping, bile mereka nampak barang barang tu cantik, mereka terus beli tanpa memikirkan kebaikan and keburukkan nya. yang mereka nak KEPUASAN. sebab tu perempuan dikurniakan 9 NAFSU 1 AKAL. 

thats all for today

:)

ikhlas dari hati ciqa,

PAST FUTURE


_______________________________________
◕ About Me ◕


Holla ! i'am ciqa.

_______________________________________
◕ The Love ◕


My love Mohd Faizzil Hakim bin Marzani. love you muchhh :) _______________________________________
◕ Music ◕





Gratisan Musik">